De éérste keer dat de Stadkamer en Arbopositief Zwolle gezamenlijk een bijeenkomst organiseren (van 9:30 tot 11:30 u) voor werkzoekenden in de regio. Een goede reden om dit "Sterker naar Werk-café" een bijzonder thema mee te geven en een speciale spreker te vragen zijn ideeën hierover te delen. Wij zijn blij dat Luc van Bussel, ondernemer, auteur en spreker en CEO van Regardz (aanbieder van vergader- en congreslocaties door geheel Nederland w.o. de Buitensociëteit) met een uitdagende opvatting over “gastvrij in werkgeverschap”, onze uitnodiging heeft geaccepteerd en ons wil trakteren op zijn visie en bevindingen.

Op woensdag 18 juli a.s. hebben we de laatste keer onze bijeenkomst in "In de Bank" van het Leger des Heils. We willen er een feestelijke ochtend en bijeenkomst van maken met een mooie afsluiter!  

We ronden de ochtend (èn de periode bij het Workcenter) af met napraten onder het genot van een fris drankje en hapje.

Het eerste deel van de ochtend besteden we aan "in je kracht staan door (soepel) te bewegen". We krijgen hiervoor les van Shruti Patandin. Zij geeft Bollywooddance voor de Stichting Mettahuis. Zie http://www.indiandanceshruti.nl Hieronder een uitleg van haar:

Arbeidspsycholoog Inge Hulshof heeft een andere kijk gevonden op het zoeken naar werk: craften!
In een drietal hoofdelementen breng je struktuur aan in het hele proces van het zoeken naar werk.
Het is nieuw en het lijkt te werken.

In de bijeenkomst van 20 juni hebben we ‘ontdekt’ dat het kan helpen als je gesprekspartner kan uitleggen welke gedachten/ideeën bij hem of haar opkomen wanneer je jouw verhaal, dilemma, wens, uitdaging en dergelijke benoemt en bespreekbaar maakt. Het kan iets heel anders oproepen dan dat jij je bewust bent. Vaak juist positief.

Als je naar een sollicitatiegesprek gaat mag jij jezelf presenteren. Het liefst de beste versie van jezelf. Het kan zijn dat je dit erg spannend vindt en dat je daardoor niet helemaal uit de verf komt.
Je bent niet de enige. Sprekersangst of presentatieangst staat in de top vijf grootste angsten.